Jeffrey Falcon maraton: Prince of the Sun

Vannak olyan filmek, melyeken nevetünk, olyan gagyi. Vannak olyanok, melyeken felhúzzuk magunkat, mert olyan gagyi. És vannak azok a filmek, amelyeken igazából mindkettőt csinálnánk, de hirtelen nem tudjuk, mit gondoljunk? A Prince of the Sun pont ilyen!

A 3. menet

1990-ben járunk, mikor Jeff Prince of The Sun című filmben szerepel. Itt sem jut neki túlságosan megerőltető feladat. Ismét a rosszfiút játssza, és verekednie kell. Ellenfele újra Cynthia Rothrock, aki egy buddhista szerzetest játszik.

A filmet végigszörnyülködve azt láttam, hogy ha harcértéket nézzük, egálban vannak egymással. Azonban Jeff a rosszfiú, természetesen nem nyerhet. Mindenesetre jól játssza a szerepét.


Hol a gyógyszerem?!!!

Történet szempontjából a film rém egyszerű, bár a hiányos angol nyelvtudásomnak köszönhetően egy kicsit zavaros. Egy buddhista templom vezetője meghal (khm…! Elégeti magát, de hogy minek?), de rituális öngyilkossága előtt elmondja, hogy lelke újjá fog születni egy gyerekben. A vezető annak rendje, és módja szerint a másvilágba oxidálódik, és itt kezdődik a bonyodalom. Egy csoport (melynek tagja Jeff is), nem akarja, hogy a vezető újjászülessen (a filmben „living Buddha”-nak nevezik), és természetesen ennek érdekében mindent megtesznek. A másik oldalon Cynthia, és mestere áll, akik ennek ellentétjét akarják megvalósítani.

Igazából a film nem lehetne rossz. Két csoport a jók, és a rosszak egymás ellen harcolnak különböző nézetekért. Ezt már számtalan film elsütötte, de ettől függetlenül még jó koncepciót lehet kihozni belőle. Nem sikerült.

A filmbe a készítők bele akarták zsúfolni az akciót, és a helyzetkomikumnak egy olyan szélsőséges változatát, amitől a fejünket fogjuk. Sheila Channek meg egyenesen egy megtöltött vadászpuskát tömtem volna a szájába, a nyivákolása egyszerűen elviselhetetlen volt.


A film végén fogjuk majd igazán a fejünket, mert a megvalósítás egyszerűen hihetetlen, de legalább itt nevetni fogunk.

A harcok koreográfiájával nincs probléma, de nem tudják velem elhitetni, hogy a harc tényleg harc lenne. Sokszor látom, hogy az ütéseknél csak a kezeket az másik félre rakják, és ehhez párosítják a hangeffekteket.


Szóval, nem ajánlom a filmet, de ha mégis megnézitek, szerintem egy doboz nyugtatót készítsetek magatok mellé. Vagy egy termosz teát. Többet fogjátok a fejeteket kínotokban fogni, mint nevetni.

Prince of the Sun (Tai yang zhi zi)
Színes hongkongi akcióvígjáték, 93 perc

Rendezte: Wellson Chin, Yi-Jung Hua

Szereplők:

Conan Lee
Sheila Chan
Cynthia Rothrock
Jeffrey Falcon
Shun Lau
Po Tai
Ching-Ying La






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése