Jeffrey Falcon maraton - Inspector wears skirts 2

Kedvenc B akcióhősöm karrierje ebben a filmben folytatódott 1989-ben, sajnos nem sok sikerrel.

Nem sok semmi szerep

Sajnos Jeff ebben a filmben nem sok szerepet kap, jóformán epizódszereplő. Ugyebár a film első részében egy gyémántrablót alakít, akit elég jól elagyabugyálnak. A második részben is megmarad ez a felállás, most ki is szabadítják, de amikor újra rács mögé kerítik, egy néhány másodperces akciójeleneten kívül másra nem is adódott lehetősége.


Az akció elmarad

Mondjuk mit is várunk egy olyan filmtől, ami inkább a helyzetkomikumra épül? És szerintem ez a legnagyobb hibája a filmnek. Sajnos annyira átestek a ló túloldalára, hogy az akciójelenet és a komédia koránt sincs egyensúlyban a filmben, inkább mondanám vígjátéknak, mint akciófilmnek.

A sztori itt is rém egyszerű, ahogy az első részben. Kedvenc lányainkból álló kommandósokhoz 4 újonc kerül, és az ő beilleszkedésüket követhetjük végig. Természetesen a Tigris osztag is itt van, akik továbbra is legyeskednek a lányok körül. Ez a két téma való igaz, rengeteg helyzetkomikumra ad lehetőséget, ezért ezt a filmet inkább kategorizálnám egy hong-kongi amerikai pite féle filmnek felnőtt kiadásban, mint az első rész akcióvígjátékának.

A terrorista szál csak háttértörténetnek elég. A két csapat percek alatt lerendezi a rosszfiúkat, és vele együtt Jeffet is, minimális erőfeszítéssel.

Akadnak régi ismerősök is az első részből. A csúnya lány Amy, akit az első részben utáltam, most inkább sajnáltam, annyit kapott a film során. Viszont a játéka tetszett, itt már elismerem, hogy alkalmas valamely filmes díjra. Természetesen itt van még a gátlásos főnök a Tigris osztagból, a még mindig szép Sibelle Hu, akinek kegyeiért már más is harcba száll.

Összefoglalva: Sajnos az Inspector wears skirts 2 számomra nem üti meg a színvonalat, valószínűleg azért, mert nem ezt vártam tőlük. Vígjátéknak viszont jó.
Egyszer nézős filmnek avanzsálom, időnként jót nevettem, de inkább a felejthető kategória. Szinkronosan sajnos ez a film sem jelent, meg, szóval ismét a kínai, és az angol nyelv ismerői kerülnek előnybe.

The inspector wears skirts 2 (Shen yong fei hu ba wang hua)
színes, hong-kongi akcióvígjáték, 96 perc,

rendező: Wellson Chin

Szereplők:

Joanna Chan
Jeffrey Falcon (gengszter)
Bruce Fontaine
Shui-Fang Fung
Sibelle Hu
Kara Hui
Ricky Hui (szakács)
Regina Kent
John Ladalski (gengszter)
Sing Kwong Lai
Sandra Ng Kwan Yue



Előzetes:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése