Jeffrey Falcon maraton: Burnig ambition

Húha maratondömping van az oldalon, jöjjön hát a rock'n roll szamuráj következő filmje, mely 1989-ben a Burning Ambition volt. De inkább bár ne lett volna!

Részeges karatemester

Jeff itt is csak mellékszereplő, egy bérgyilkoscsapat egyik tagja. Meg is küzd a főhőssel, és szegény alul is marad. De legalább mindent bevet a győzelem érdekében. A majom stílusán kívül még a részeges kung-fu-t is(videó itt)

Dögunalom, és ideg ezerrel

A film sztorija itt is rém egyszerű. Elhuny a maffiavezér, és testvérviszály veszi kezdetét a hatalomért. Aprítják is egymást rendesen a fiúk.


Valahogy mégsem az igazi. Amikor néztem a filmet, már azt hittem, hogy minimum másfél órája bámulom a filmet, pedig csak 30 perc telt el. Jézusom!

Pedig komolyan lehet látni, hogy az akciójelenetekre próbáltak hangsúlyt fektetni, még ha nem is olyan színvonalasak. Az Inspector wears skirtsben el tudták hitetni az emberrel, hogy a verekedés, az valóban verekedés, és nem csak hadonászás a bottal…

A film gyenge pontja egyértelműen a sztori. Annyi nyitott kérdést hagyott számomra ez a 104 perc, hogy már a fejem fájdult bele, emellett hemzseg a logikai bakiktól.

A teljesség igénye nélkül néhány: Mi lesz a családanyával, miután megkötözik? Hogy mi történik Jeffel is, az is talány marad. Összerúgja a tömeg? Elmenekül? Minek öli meg az egyik bandavezér az őket segítő szövetségeseit, amikor ők készülnek visszamenni Hollandiába? Nem is jelentettek veszélyt számára! Mi történik a bandavezérrel, miután megőrül? Elviszik? Megölik? Öngyilkos lesz? Az egyik jelenetben egy jókora mordállyal (na jó, csak pisztoly) lőnek a lány hasába, de ő még elintéz 1-2 egészséges bandatagot. Emellett még hason (!) csúszik az üvegszilánkokon. És még lépkednek is rajta. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!

Sajnálom ezt a filmet, mert a történet egy nagyon jó megvalósításért kiált. De nem jött össze. Azoknak ajánlom, akik mégis rajonganak az ázsiai filmekért (szinkron itt sincs, csak angol felirat), vagy valamelyik szereplő nagy rajongója (az én esetemben Jeff Falcon), vagy egyszerűen nincs már mit nézni. De inkább olvassatok. Vagy sétáljatok. Vagy bármit!

Burning ambition (Long zhi zheng ba)
színes, hong-kongi akciófilm, 104 perc

Rendezte: Frankie Chan

Szereplők:
Frankie Chan - Chi-Shau
Roy Chiao - Hwa apja
Jeffrey Falcon - bérgyilkosHark-On Fung
Kara Hui - Chau Siu-Hong
Chun Hsiung Ko - Chau Hsiong
Eddy Ko - Kau Chen
John Ladalski - bérgyilkos
Shung Ching Lam
Chi-Wing Lau - Supt. Lau
Siu-Ming Lau - Yee
Daniel Mintz - bérgyilkos
Kiu Wai Miu - Wai
Louis Roth - bérgyilkos
Yee Seung - Hwa anyja


Előzetes:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése