Jeffrey Falcon maraton: The Blonde Fury

Most hogy már véget értek az ünnepek, túl vagyunk két Európa-bajnokságon is, kövessük tovább Jeff kalandjait a filmvilágban.

Jeff Vs. Cynthia. Round 2. Fight!

Maradunk is 1989-ben. A Burning Ambition után ezúttal a "The Blonde Fury" (Si je daai saai), vagy más néven "Lady Reporter" című akcióvígjátékban kap szerepet hősünk. Ahogy az előző filmjében, itt is egy névtelen rosszfiút alakít, aki Cynthia Rothrock-kal mérheti össze az erejét.

Amikor elérkeztünk ehhez a pillanathoz, gondoltam Jeff visszaadhatja azokat a sérelmeket, melyeket az Inspector wears skirts című filmben kapott. Mert hát el is verte a főszereplőnket, csak hát ők többen voltak, és csapatmunkával dutyiba is vágták az akkor gyémánttolvajt alakító Jeffet.

Természetesen a várakozásoknak megfelelően nem így alakult, hiszen a jók mindig győznek, de azért szurkoltam neki. Ezzel itt véget is ér Jeff Falcon szereplése.

Jól végzett iparosmunka

A film története itt is rém egyszerű. Az USA nagy mennyiségű hamis pénz kerül, és a gyanú szerint egy hongkongi újságot (Asian Post) működtető bűnbanda állhat a háttérben. Éppen ezért elküldik egyik ügynöküket (Cynthia Rothrock), hogy riporterként beépülve vizsgálja ki az ügyet.


Nagyjából ennyi. Az akciójelenteket látványosan oldották meg, arra semmi panaszunk nem lehet. Látszik, hogy ezek hordják a hátukon az egész filmet, de hát a 80-90-es években inkább ez kellett az alacsony költségvetésű filmek sikeréhez. A két verekedés között meglévő poénok sem rosszak, bár nevetésbe csak az egyik jelentnél kezdtem bele. Inkább mosolyogtatóak.

Ennyivel le is rendezhetem a filmet, mivel égbekiáltó hibát nem találtam. Persze azért elgondolkodtam, hogy miért nem szabadítja ki társát Jeff a végső ütközetben, hogy együttes erővel vegye fel a harcot a főhőssel. Illetve még talán annyi, hogy mikor Cynthia elintézi a rosszfiút, és kijön a konténerek labirintusából, akkor hogy tudja Jeff meglepni Cynthiát, ha egy másik képkockán tisztán látni, hogy Jeff elbújni sem tudott.

Ez legyen a legnagyobb probléma!

A karakterekkel sem volt különösebb problémám, mondjuk olyan szereplőkkel, mint Billy Chow, Jeffrey Falcon, Cynthia Rothrock, Mang Hoi, Wu Ma, garancia lehet arra, hogy nem félmunkát kapunk. Kellemes délutáni/esti kikapcsolódás azoknak, akik szeretik a kung-fu-t, és nem akadnak fenn a poénokon sem. Ajánlani tudom csak. Sajnos az angol, és kínai nyelv művelői tudják igazán élvezni a Blonde Fury-t, mert szinkronosan ezt sem adták ki.

The Blonde Fury (Si je daai saai)
színes, hongkongi akcióvígjáték, 90 perc

Rendezte: Hoi Mang, Corey Yuen

Szereplők:

Cynthia Rothrock - Cindy
Roy Chiao - Yu ügyész
Siu-hou Chin – beépített ügynök
Billy Chow
Fat Chung - tolvaj
Jeffrey Falcon - orgyilkos
Keith Kwan - Keith
Elizabeth Lee - Judy Yu
Huang-hsi Liu
Vincent Lyn - orgyilkos
Hoi Mang
Po Tai
James Tien
Melvin Wong Wong
Ma Wu


Előzetes:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése